Parina.. helt enkelt

Sista uppskjutningsdagen

Publicerad 2012-04-28 16:38:40 i Jag ... helt enkelt

Är i morgon ! Denna veckan har varit upp och ner med mitt arbete. Den började ganska dåligt och sen blev det såklart bättre. Jag känner nu att jag kanske bara behöver skriva 5 sidor till vilket känns jätteskönt. Jag vaknade vid 7 idag och tänkte att jag skulle ta itu med det men jag orkade inte. Jag behöver pausa lite. En dag ska jag pausa ifrån detta stessmoment. I morgon ska jag vara klar. Så är det bara ! Jag har börjat så smått med redovisningen vilket känns jätteskönt.

Jag vaknade 05:07 i onsdags och svävade mellan mitt medvetande jag och mitt omedvetande jag i en halvtimme. Där hade jag en riktigt fin redovisning. Detta har hänt mig tidigare. Senast var för två års sen när jag skulle söka in på skolan. Jag visste inte vad jag skulle redovisa till min intervju men sen kom det till mig i en dröm. Ganska skönt faktiskt. Problemet är att jag inte kan styra det. Om jag hade kunnat det hade jag gjort det ofta. Tro mig ! Jag får vara hjärtligt tacksamt när det händer.
Nåväl. Snart ska jag på midda hos min syster. Skönt med ett miljöombyte även om det är österut xD
Ha en trevlig helg alla
/ XOXO

Hej hej gamla ovälkomna vän

Publicerad 2012-04-24 22:18:57 i Jag ... helt enkelt

Ångest ! Jag känner hur den så smått börjar krypa runt i magen på mig. Bara åtta praktikdagar kvar. Visst det ser ljust ut med min utvecklingsplan (om jag får säga det själv) men rädslan och pressen börjar bygga bo i mitt huvud. Nu har jag varit borta ifrån skolan i mer än åtta veckor och jag börjar känna att jag börjar bli jag igen. Men är det tillräckligt för att göra en superpressentation ? Just nu känns det inte så tyvärr. Och det suger. Jag försöker spola tillbaka till var allt började gå fel men jag kan inte sätta fingret på det och säga "där är det nu löser vi det" för det är allt jag vill. Jag skulle inte önska min värsta fiende detta ! Så hur löser jag detta ? Jag väljer att köra "faking it until you're making it" eller ja till examen sen ska jag återgå till att vara jag och veta att det duger för att jag gör mitt bästa vilket är skönt. Jag har aldrig kämpat så mycket för att misslyckas så som jag har gjort de två senaste åren och det suger. Tur är det kommer att stå på mitt CV att jag är examinerad turistkoordinator och inte "ett sönderplockat vrak".


Idag var jag med om något riktigt skumt. Jag tog med mig Klara till stranden för att jag ville ränsa huvudet och skaka av mig min ångest. Så blev tyvärr inte fallet. När jag kom ner till stranden var vi helt ensama fram tills det kom en stor svart hund springades. Min första reaktion var irritation över att ägarna bara släppte sin hund på stranden. Irritationen vände snabbt till rädsla när jag insåg att där fanns ingen ägare hunden gick runder på stranden helt själv. Så jag sprang där ifrån. Eller ja jag sprang upp på cykelvägen för att leta efter någon som saknade sin hund men ingen var där. Så jag fick panik och ringde mina föräldrar.

Jag sprang helt runder på stranden som ett fån efter hundjävlen eller snarare ägarjävlen. Ja jag svor två gånger jag vet! Men jag var så arg och ledsen. Arg för att ingen verkade bry sig åt hunden och ledsen för hunden hade ingen ägare eller hem och den bara sprang runder och letade efter något som den inte kunde hitta. Det var så sorligt. Kanske jag såg mig själv i hunden vad vet jag. Men om Klara hade gått vilse hade jag blivit glad om någon hittat henne och tagit henne till säkerhet men ingen brydde sig. Nej usch.

Det är bara 102 dagar kvar tills mitt nya liv börjar på riktigt och jag tror inte att det går att längta mer än vad jag gör. Så jag ser fram emot det. Eller jag ser faktiskt mer fram emot examen i första hand och slippa ångesten runt min utbildning.

Och om någon vet varför min blogg är dum i huvudet och tar bort mina mellanslag så jag måste lägga in dessa fula steck, får ni mer än gärna hjälpa mig !

Dags att tappa hakan igen

Publicerad 2012-04-20 21:37:23 i Jag ... helt enkelt

För jag har varit ute och gått i en timme ! Eller ja 49 minuter 27 sekunder om jag ska vara exakt. När jag började gå så hade jag väldigt positiv inställning och kände att "det här behöver jag" och "wow jag har verkligen kommit ut ur mitt idé, vad jag har saknat detta". Jag och Klara gick ner till stranden och jag hade henne lös. Jag känner att jag/vi måste passa på att göra det innan hundförbudet på standen börjar att gälla. I var fall så var det inget bra på TV så jag ville börja vara duktig igen och börja vara ute mer. När jag hade gått en halvtimme började jag inse varför jag inte gillar att vara ute och gå i detta klimat. Trots jag hade varit på rörande fot över en halvtimme och solan hade inte gått ner helt hade inte min blodcirkulation kommit igång. Detta problem har jag haft så länge jag kan minnas men jag brukar skoja bort det med att jag gillar inte gå ut och gå för att jag är lat. Det funkar varje gång eftersom jag har en latsida. Sanningen är att mina ben blir så kalla att det gör ont och det ända som hjälper är att dra av mig byxorna och klia så hårt att det är gränsen på att det blöder för då kommer blodet igång och det kan jag ju inte göra varje gång jag går ut ! Så nu sitter jag här hemma med varmedyna under benen som en gamling istället för att klia isönder dem. En annan anledning till att jag längtar till varmen. Att kunna gå utomhus utan att lida och att vara klädd som en michelingubbe.
Färdiggnällt för idag. Ha det gött alla !
Drottningen av Vejbystrand

Besvikelse

Publicerad 2012-04-20 17:37:15 i Jag ... helt enkelt

Idag är jag lite sur och besviken. Denna veckan har jag kämpat hårt med mitt projektarbete och idag hade jag tänkt ägnat till de sista intervjuerna men idag fick jag ett fett bakslag. Jag tänker inte nämna företaget även om jag är arg men jag ringde dit för att ställa lite frågor och om jag kunde komma dit på ett möte men jag fick ett jätteotrevligt bemötande. Egentligen hade jag tänkt whina lite mer men jag orkar inte. I morgon ska jag låta mina släktingar inspektera (och förhoppningvis inte kritisera för mycket) på mitt arbete. Men det behövs i alla fall. Borsett ifrån ekonomin är grovarbetet gjort i alla fall så egentligen ska jag gå med huvudet högt och vara nöjd för det hårda arbetet och det är jag så nog om detta (:
Så ikväll ska jag faktiskt vara ensam hemma vilket jag ska avnjuta med fler DH avsnitt och bakad potatis (:
Jag känner mig riktigt lottad (:
Kom på en sak ! Igår invigde jag videosamtal på Macen. Det kändes läskigt verkligt. Det var i alla fall roligt att känna att jag hade min bästa vän hos mig på "riktigt". Ibland måste man stanna upp och bara njuta av det man har.
Det ska jag göra nu i alla fall så ha det så gott alla och trevlig helg !

En ny vinkel

Publicerad 2012-04-14 19:31:21 i Jag ... helt enkelt

Idag har jag varit i stallet. Ja jag vet om man känner mig så tappar man hakan men det är sant jag har vairt i stallet med en vän hos hennes häst. Jag tyckte att det kändes riktigt kul och jag är inte lika rädd för hästar som jag har varit i hela mitt liv. Det var skönt att andas frisk luft idag. Det har varit och blivit en rikitgt fin dag idag och jag har inte alls varit sugen på att sitta framför min PC och skriva på mitt arbete. Men imorgon är en ny dag.
Har inte mycket mer att skriva idag. Har fått mycket sol och frisk luft och är mätt på våfflor. Bättre kan det väl inte bli ? Eller jo om jag vinner spelkvällen ikväll (:

Ett snabbt svar

Publicerad 2012-04-14 11:15:19 i Jag ... helt enkelt

Efter den hårda timmen igår om visumansökan fick jag faktiskt svar på kvällen (då det är morgon i AU) om att mitt visum är beviljat. Det känns riktigt bra. Nu är det som sagt bara dagar och CSN kvar. Resten är bara spnna små detaljer som att packa rätt och komma till ordning när jag väl är på plats. Känner mig lite nervös inför att komma dit en dag försent. Det blir mycket intensivt med att hitta rätt, packa upp allt, handla mat och komma in i rätt tidsrytm på en dag men jag får skylla mig själv som har bokat en så sen biljett så det är bara att bita i det sura äpplet och le.

Dålig vana ?

Publicerad 2012-04-13 20:18:54 i Jag ... helt enkelt

Ja är på humör att bjuda lite på mig själv så jag tänkte berätta om en "dålig vana" som jag insåg denna veckan att jag har. Jag tänker mycket men vem gör inte det. Jag tänkter på mycket roliga saker och då börjar jag flina. Detta kan hända när jag är med folk men framför allt när jag är själv. När jag kör bil och det kommer en låt som jag har ett roligt minne till börjar jag skratta. Det är okej när jag är i bilen och själv för då ser ingen mig (tror jag) Men denna vanan har jag börja ta med mig när jag åker kommunalt. Jag kom på mig själv när jag satt och lyssnade på The Sounds och tänkte på när jag och Matilda var på semster i Sälen och alla sjuka grejer vi gjorde. Vilket var kul så jag började flina. Då kom det en man gåendes på andra sidan gatan och sneglade lite konstigt på mig. Då började jag tänka efter och insåg att jag gör det rätt ofta. Det är väldigt härligt men lite läskigt när det är okontrollerbart och jag är ensam. Jag hoppas innerligt att folk ser på det lika befriande som jag och inte läskigt som när Sheldon Cooper ler :P

 

Typ såhär

The Harold song

Publicerad 2012-04-13 19:52:21 i Music make the people come together

Jag slog precis över på MTV world stage och dom visade ifrån en av Keshas livekonserter. Hon är inte riktigt min smak. Jag tycker att hon är en blond barbiedocka som man har hängt bakom en bil och låtit åka med en väldigt hård lerig färd. Då syftar jag på hennes trashiga kläder, hår och smik som hon kallar "skräp mode". Men det var en låt som hon sjöng som var rätt ifrån hjärtat bortom den påtända fasaden hon har och den föll jag för. Jag vet hur den låter på skiva men på konserten var den väldigt broken down, fin och instrumental.

I Miss Your Soft Lips,
I Miss Your White Sheets.
I Miss The Scratch Of Your Shaved Face On My Cheek.
And this is so hard,
Cause I didn't see,
That you were the love of my life and it kills me.
I see your face in, strangers on the street.
I still say your name when I'm talking in sleep.
And in the long light, I play it all fine.
But I can't handle it when I turn off my night light.
But I can't handle it when I turn off my night light.
They say that true love hurts,
Well this could almost kill me. Young love murder,
That is what this must be.
I would give it all,
To not be sleeping alone.
The life is fading from me,
While you watch my heart bleed. Young love murder, that is what this this must be.
And I would give is all,
To not be sleeping alone.
Remember the time we, jumped the fence when the Stones were playing, and we were to broke to get in.
You held my hand and they made me crawl.
I swear to God that it was the best night of my life.
Or when you took me, across the world,
We promised this would last forever but now I see.
It was my past life.
A beautiful time.
Drunk off of nothing but each other till the sunlight. Drunk off of nothing but each other till the sunlight.
They say that true love hurts,
Well this could almost kill me. Young love murder,
That is what this must be.
And I would give it all,
To not be sleeping alone.
The life is fading from me,
While you watch my heart bleed. Young love murder,
That is what this this must be.
And I would give is all,
To not be sleeping alone.
It was the past life.
A beautiful time.
Drunk off of nothing but each other till the sunlight.
They say that true love hurts,
Well this could almost kill me. Young love murder, that is what this must be.
And I would give it all, to not be sleeping alone. The life is fading from me, while you watch my heart bleed.
Young love murder, that is what this this must be. And I would give is all, to not be sleeping alone.

We think you're a joke shove your hope where it don't shine

Publicerad 2012-04-13 19:41:20 i Jag ... helt enkelt

Ungefär så känner jag med paranoida fredag den 13 nojjor. Det tog mig faktiskt halva dagen att inse att det är fredag den 13 idag. Idag är jag ledig. Så skönt ! Jag jobbade ju med vennisagen förra fredagen. Men lediga dagar är olika för mig i olika perioder. När det är sommar är en ledig en dag att göra så lite så mycket, helst i solen på stranden med vänner. Vinter är en ledig dag så djupt ner i täcket som det bara går. Men idag är en ledig dag inget av det. Idag har jag varit uppe i tid och suttit i möte med IBS och sökt visum i en timme. Jag trodde det skulle ta 10 minuter men det visade sig vara mer kompicerat än så men det är ett steg nämre Australien. Nu är det bara dagar och CSN som är kvar. Det är helt sjukt. Jag tänker på det varje dag och jag vet att det ska hända men det känns fortfarande inte på riktigt. Jag vet inte varför men varje dag vaknar är faktiskt en dag nämre. Jag har inte kännt mig såhär exalterad sen första gången jag åkte till USA. Men nog om det ! Annars har jag suttit med min utvecklingsplan och försöker komma igång med mitt examensarbete. Jag har bestämt mig för att jag ska vara klart nästa fredag. Det ger mig 3 veckor till finslipning och träning. So far jag har mitt arbete börjat ta form och jag börjar veta vad jag ska göra men det är svårt. Jag har inte förväntat mig att det ska vara lätt heller så jag måste verkligen ta mig i krägen och göra ett bra arbete ! Men idag har jag bara skissat lite, varit på stranden och när jag kom hem lagade jag min goda kyklingsoppa. Att vara ledig innebär också för mig att vara ensam och det behöver jag med. Minst en gång i veckan. Det brukar vara söndagar då försöker jag göra så lite som möjligt (: Denna söndagen ska jag finslipa på en evenemangsplan som jag ska redovisa i på måndag. Det kommer bli spännande för det är gällande växterna så jag känner att jag är ute på hal is över min vaga växtkunskap men jag lär mig så mycket och det är kul !

Resen av kvällen kommer jag forsätta att skissa långsamt på mina arbeten, hålla i ordning på mina papper och njuta av ensamheten. Ja ni läste rätt ! Njuta av ensamheten. Kolla på nya Glee avsnittet, modern family och fortsätta med mitt DH maraton.
Vi trotsade vädret dag och gick på stranden
Det är faktiskt väldigt lätt att vara hundvakt när hon spenderar mestadels av sin tid såhär

A thousand miles seems pretty far but they've got planes and trains and cars I'd walk to you if I had no other way

Publicerad 2012-04-10 21:27:23 i Jag ... helt enkelt

Tro det eller ej men jag har faktiskt ett ämne att skriva om idag. Eller ja jag flummar så ser vi var vi hamnar. Förmodligen inte där jag tänkte. Anyways ! Det är inte ofta men efter ett långt och efterlängtat samtal igår med min käraste i USA så frågade mamma om jag inte vill att hon ska komma hem och mitt första svar var nej. Min andra tanke var nej. Min tredje tanke var att nej låter lite taskigt så jag ändrade mig till lite men jag har mina skäl. (Så om du läser detta käraste Matilda bli inte arg) Vi är alla olika och jag tror stort på att frihet gör oss lyckliga. Så om jag får välja att ha min bästa vän 10 minuter ifrån mig och olycklig eller ha henne på andra sidan jorden, lever ett lycklig liv och har massa awesome storys att dela med sig av ? Då är valet ganska enkelt. För mig är det i alla fall. Och inspirerande (: Speciellt sånna här regniga och tråkiga dagar. Då känns det skönt att jag är genuint glad och inte bitter. Sen kommer det bli så ***** roligt när vi kommer att återförenas (:

Se! Nu hamnade jag någon helt annanstans än vad jag tänkte från början. Eller hade jag en tanke ? Jag vet inte. Ibland tycker jag att jag är dålig att ge creed för de nära och kära jag har som finns där i vått och tort så detta är väl ett litet tanigt försök för mig att sätta ord på något så fint att det inte finns ord nog till.
Äch nu måste jag sluta innan jag har skrivit en smörsång >_<
Jaja
Ha det bra alla
/ Kram Parina

Comes Around interlude

Publicerad 2012-04-07 10:23:15 i Music make the people come together

Let me paint this picture for you, baby
You spend your nights alone
And he never comes home
And every time you call him
All you get's a busy tone
I heard you found out
That he's doing to you
What you did to me
Ain't that the way it goes
When you cheated girl
My heart bleeded girl
So it goes without saying that you left me feeling hurt
Just a classic case
A scenario
Tale as old as time
Girl you got what you deserved
And now you want somebody
To cure the lonely nights
You wish you had somebody
That could come and make it right
But girl I ain't somebody with a lot of sympathy
You'll see
(What goes around comes back around)
I thought I told ya, hey
(What goes around comes back around)
I thought I told ya, hey
(What goes around comes back around)
I thought I told ya, hey
(What goes around comes back around)
I thought I told ya, hey
See?You should've listened to me, babyYeah, yeah, yeah, yeah
Under mina veckor utan Spotify så var det denna "låten" som var favorit. Det bästa av allt är att den aldrig spelas på radio för det är en typ av hiden soundtrack till hans andra låt What goes around. Man måste ha skivan för att höra låten (eller ja den finns säkert på youtube)

Efter tö kommer det snö (igen) eller hur var det ?

Publicerad 2012-04-07 10:14:15 i Jag ... helt enkelt

Nu var det dags att sitta här igen och skriva av mig lite. Jag har funderat lite faktiskt på detta. Jag gillar att blogga av många skäl men framför allt nu när inte så många känner till att jag börjat igen för då känner jag inte tvånget att blogga varje dag utan när jag känner för det. Förra veckan bloggade jag inte för att jag mådde skit och var slö. Denna veckan har jag inte bloggat för att jag har mått bra och haft mycket att göra.

Förra veckan var en sån vecka där det känndes som att universum var emot mig av följade skäl:
* Jag kunde inte hämta ut mitt nya pass
* Jag har ett ogiltigt visum till Australien som måste ändras och det kan jag inte göra utan mitt nya pass
* Jag hade inte bokat flygbiljetten och det började bli stressigt
* Jag blev nekad CSN lån (för att jag inte har tagit examen från min nuvarande utbildning)
* Jag hade inget sommarjobb
* Jag kom ingen vart på min praktik och min handledare kunde inte förstå min frustration
* VÄRST AV ALLT (Detta är väääldigt pinsamt att erkänna) Men jag blev grymt sviken av en av mina närmsta vänner över en facebook grej. Fy för vad patetiskt ! Usch det är jättepinsamt men sant.
Så kort och gott förra veckan sög

Varför denna veckan har varit toppen är av följande skäl
* Jag har kunnat hämta ut mitt nya pass
* Då kommer det lösa sig med mitt visum
* Jag har bokat flygbiljett
* CSN löser sig
* Jag kanske har sommarjobb
* Har har fått en ny handledare som har givit mig intensiva och givande uppgifter där jag har fått ta sort ansvar och lärt mig massor. Jag har fått göra det jag kom dit för att göra
* Efter att ha slitit en vecka så stod venissagen klar i fredes och det var kul att se resultatet och jobba
* Jag fick ett vykort från San Fransico
* I mitt påskägg låg två månader Spotify premium
* BÄSTA AV ALLT. Veckan är inte slut än ! Jag har lite ledighet att se fram emot.
Jag provade att göra större Coils igår. Jag tog ut dem efter 3 timmar. Även om dom är lite slarvigt gjorda blev jag väldigt nöjd. Jag ska prova att göra det idag fast mer cymetriskt så håret blir mer jämt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela