Parina.. helt enkelt

Ny plats nya äventyr

Publicerad 2012-02-27 21:01:17 i Jag ... helt enkelt

Idag började min 10 veckors LIA. Spännande som bara den jag längtar tills jag ska tillbaka. Jag blev inkasstad dirrekt i det jag vill göra nämligen lära mig alla turer som händer innan ett event blir av. Jag fick massa intressanta info om vad alla gör och jag fick till och med vara med på en presskonferens som kommer sändas på TV4. Det känns verkligen som om jag har hittat rätt ställe att göra min fördjupning på.
Jag känner mig väldigt glad just nu. Jag har mindre stress (betyder inte att jag har mindre att göra dock) men jag har mycket saker att se fram emot:
* Jag ska hoppa fallskärm
* Jag ska ta examen
* Jag ska på familjesemester
* Jag ska ju såklart flytta (;
Ha en bra kväll i snöblasket
xoxo

Kanske en av världens sötaste tvillingar, eller åtminstone Skånes

Publicerad 2012-02-26 22:03:22 i Inspiration

Detta tvillingpar stötte duon Fillip och Fredrik på i Malmö
avsnitt 2 av deras senaste serie "Får vi följa med?"
Dessa systrar har samma hårtyp som mig fast mitt har bara växt ut några få centimeter.
Det tar som sagt vääääldigt lång tid att växa ut men när jag ser dem får jag en boost att hålla ut.

Upp och ner, ner och upp

Publicerad 2012-02-26 17:02:18 i Jag ... helt enkelt

Idag är det en sån dag bara. Vi hade klassfest igår vilket var jätteroligt. Vi ska vara ifrån varandra i 10 veckor nu sen är det examen kvar ! Om jag har inte nämt det tidigare så ska jag vara på Sofiero Slott.
Any ways. Vi var ute på Sirroco i Helsingborg. Musiken var sådär och 80% av dem som var ute hade kunnat vara mina föräldrar xD Det är något speciellt med "äldre" människor som har den desperata blicken. De människor som har den blicken i sig ser automatiskt 5 år äldre ut. Det är helt galet.
Jag kom hem i alla fall i "rättan tid" vid 4. Jag körde min vanliga ritual som jag gör när jag har varit ute:
1 fylla en vattenflaska och ställer den utomhus
2 gå och duscha
3 äta A-fil med socker och kanel
4 ta vattenflaskan med mig in och gå till sängs
Denna tidiga afton fick en liten twist på sig nämligen att min kära far säger till mig 4:45 att posten töms 12 på söndagar så när jag väl kom till sängs så vågade jag knappt somna för jag var rädd att jag skulle försova mig och inte hinna skriva mitt brev som skulle postas idag så jag sov 2 timmar
Ja så jag var uppe 7 och satte mig framför datorn för att skriva mitt personliga brev och justera mitt CV och skrev ut det och var väldigt nöjd med min skarpa perstation under dessa sömnlösa omständigheterna för att mötas av texten "jobbet går bara att söka enbart från offentligajobb.se" Irriterat fick jag regristera mig där sidan och skriva om mitt personlig brev för att mötas av texten "välj CV, OBS du kan inte trycka på nytt CV eller lägg till CV för då försvinner ditt personliga brev"
Jag kan lova att jag inte var på gott humör då. Ja jag vet att vi lever i en digital papperslös värld och man måste hänga med men jag lever i den humana världen också. Jag studerar heltid och om jag vill söka ett sommarjobb har jag inte tid att regristera min fakta på alla olika jobbsider/konsulter när jag redan har ett bra CV som jag bara trycker klick på så är det klart !
Jag blir så trött på detta ! Det slutade i alla fall med att jag postade ett brev (fast man inte får det) så ska jag ringa dem i morgon på min lunch och förklara varför jag inte skickade in den från den sidan.
Nu efter några timmars sömn har jag lugnat ner mig i alla fall fast jag är fortfarande irriterad över det men jag kan inte göra mer idag än att äta och komma in i rätt dygnsömn tills i morgon då första LIA dagen bär av. Jag tycker det ska bli jättespännande att få vara på slottet.
Ha en bra söndag
/Kram Parina

Apor, psykopater och seperationsångest

Publicerad 2012-02-24 19:56:09 i Jag ... helt enkelt

Idag så har vi haft vår sista gruppredovisning på utbildningen. Det var sjukt spännande och lärorikt. Vi hade redovisningar om våra ledarskapsböcker och min grupps bok var en coachingbok. Coaching är svårt för en ledare för det tar otroligt mycket tid och enligt mig så måste det vara en heltidsjobb att bara coacha för att kunna lyckas. Redovisningar som jag fastnade för idag var "Ledarskap på apstadiet" och "Psykopatiska chefer"
Varför jag gillade ledarskap på apstadiet är för att vi är 98% lika aporna men ändå är de bättre i relationer än vad vi människor är. Jag lånade boken av en tjej i min klass så jag återkommer om mer vad jag tyckte när jag har läst den.
Den andra boken handlade om hur man kännetecknar en psykopat. Jag satt och funderade på om jag har stött på några i mitt liv för psykopat är ett väldigt starkt ord men jag kom fram till att jag träffade min första när jag var 9år. Det tog mig två år att bryta mig loss. Det är så otroligt svårt och många känslor och diskussion väcktes efter den redovisningen om psykopater.
Jag funderade lite mer och insåg att det är inte förrens jag tog studenten som jag blev av med "dem" som jag har haft i min skolmiljö vilket är sjukt. En annan sak som är sjuk är att man kan nästan aldrig vinna över en psykopat. Men jag har faktiskt lyckats vinna en gång och det känns faktiskt bra att det goda vinner ibland (:
Så med denna dagen bakom mig så ska jag fira med mina klasskompisar i morgon för sedan vara ifrån dem i 10 veckor tills examen. Det känns så konstigt för jag har längtat till denna dagen så mycket men nu har jag gått så länge med dessa människor att jag inte riktigt kan föreställa mig min vardag utan dem.
Nu ska jag i alla fall vara social med mina kusiner som så "gulligt" hänger vid min PC och tittar på minecraft skit

 

Näst sista examensvecka

Publicerad 2012-02-21 22:15:37 i Jag ... helt enkelt

Denna veckan är en väldigt intensiv och spännande vecka. Det är den näst sista examensvecka under utbildningen. Idag hade vi deadline för den skriftliga inlämningen och på fredag har vi den sista gruppredovisningen. Det känns som om tiden bara flyger iväg. Nästa vecka börjar min sista långa 10 veckors LIA (lära i arbete) på Sofiero och sen är det bara två veckor kvar till min examen ! Det är en så sjukt overklig känsla. Men spännande för det är ett steg nämre mot mitt nästa mål.
Idag fick jag hem mina antagningspapper ifrån skolan som jag ska gå i Australien men de var fel. Datum och småsaker stämde inte så jag mailade dem så de ska skicka ut ett nytt. Det känns skönt i alla fall att papperna har kommit för snart kan jag börja söka CSN lån och olika stipendier. Jag måste också boka flygbiljett för det går åt så fort. Det är ganska ironiskt att änsålänge har bara mina föräldrar boende och flyg dit fast det är till jul men ändån. I papperna stod det två bra saker
1 Jag behöver inte åka till ambasaden för att söka visum
2 Jag får jobba 20 timmar i veckan vilket är mycket om man studerar heltid och har ett studerande visum.
Det ska bli jättespännande att komma dit och jag längtar i sönder ! Speciellt när det är sånt blaskikt och kallt ute.
Jag känner mig inte så hundra glad över att blogga när jag inte får rätt på designen. Bilderna vill inte in och texterna vill inte dela upp sig som jag skriver dem vilket suger.. jag får komma på någon enkel lösning eller bara ignorera det.
Ha en bra kväll alla

You win some lose some. It´s still the same for me

Publicerad 2012-02-17 19:27:26 i Jag ... helt enkelt

Denna veckan har varit hektiskt med mycket upp och ner smat överraskningar.

Veckan började med nyheten att Aviciis konser är inställd. Jag och tre andra tjejer i min klass har taggat för det nu i flera veckor och vi hade bokat hotell och allt. Kändes lite tråkigt att det inte blev av men jag hade avbeställningsskydd så jag fick pengarna tillbaka
I onsdes hade vi en jätteintressant föreläsning om hur man ska skriva ett attraktivt CV och vi hade med våra egna för att arbeta med dem. I mitt CV var allt fel så i morgon ska jag fila lite med det.
I torsdes var jag och en annan tjej ansvarig för en kick off för en ny klass som har börjat studera turism på gymnasienivå. Det var jätterolig dag och jag fick såklart FIKA. Vilket är ett stort bonus i min bok
Idag var det tenta på schemat och det gick sådär. Så länge jag är godkänd så är jag nöjd. Efter tentan körde jag med mor och far till Väla för att lämna tillbaka Avicii biljetterna och för de pengarna köpte jag två nya peaces byxor, ett par gröna och ett par oranga så jag rätt så nöjd i alla fall. You win some lose some It´s still the same for me

Ha en trevlig helg alla I sure will
xoxo

 

Vårstädning

Publicerad 2012-02-14 20:35:20 i Jag ... helt enkelt

Idag har jag påbörjat min långa resa inom min "vårstädning" av mitt rum. Jag har velat
storstäda mitt rum länge och idag fick jag ett välidgt glatt beskedd som fick mig motiverad att ränsa garderoben. Det glada beskedet är att mina föräldrar har bokat sin allra första julsemester och den bär av till Sydney en halvtimme ifrån där jag kommer att bo. Jag sitter på högspänn varje dag efter mina papper som ska fixas inför resan.
Jag hade tänkt lägga upp en bild på min vackra städning men just nu så "städar" jag min mobil också så den är tömd på allt.
Ha en bra dag alla

168

Publicerad 2012-02-10 13:13:36 i Jag ... helt enkelt

Idag har jag slutat tidigt idag vilket alltid är trevligt på en fredag. Hur firar jag det ? Jag har huset för mig själv så jag har... sorterat tvätt, går med hunden och ska snart sätta mig och plugga lite. Min grupp har fått turen att göra ett arbete på en coachingbok vilket är jättespännande. Skolan är väldigt roligt just nu för vi läser organisation och ledarskap kusen och snart är det examen (:
Vad står då 168 för ?
Det är antalet timmar i veckan.
Vissa vill ha mer, andra mindre och jag vill lära mig exponera 168 på ett bra och sunt sätt.

Hår

Publicerad 2012-02-05 11:09:34 i Inspiration

Jag har bestämt mig för att sluta rakpermaneta mitt hår och låta mitt afro växa ut. Min hårtyp på hårskalan är 4c som är på en skala 1-10, 1 är spikrakt och 10 är det krulligaste afrot är 4c 10.
Det har blivit ett ordspråk att "man vill ha det man inte har" men jag har bestämt mig för att jag ska vilja ha det jag har som ingen annan har. Just nu består mitt hår av 5cm utväxt och 30 rakpermanentat. När jag känner att min utväxt är tillräckligt lånt så ska jag klippa av det rakpermanentade håret.

 

Något i den stilen vill jag att det ska vara

"Gonna make move to a town that´s right for me"

Publicerad 2012-02-05 10:52:03 i Jag ... helt enkelt

Jag har int bloggat på en vecka och nu bombaderar jag bloggen lite om vad som har hänt i veckan. Jag fick ett glatt besked i fredes nämligen att jag är den första antagne till Martin Collage event utbildning. Så i augusti flyttar jag till Australien (: Jag är så lycklig för det är så många drömmar som går i uppfyllelse.
Jag kommer återkomma mer om vad det innebär men så är läget. Alltså kommer jag få uppfylla den lilla pricken jag har satt i Sydney (:Liten frustration !

Publicerad 2012-02-05 10:40:45 i Jag ... helt enkelt

Jag får inte rätt på designen. När jag pysslar har den en färg och när man går in på min blogg har den en helt annan design och färg. Uuuh någon som kan hjälpa mig eller vet vad som är fel så får ni mer än gärna höra av er

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela