Parina.. helt enkelt

Same old story

Publicerad 2013-08-04 17:07:53 i Jag ... helt enkelt

Igår var jag ute. Detta var tredje gången jag har varit ute sen jag har kommit hem. Redan trött på det. Inte för att jag var ute mycket innan jag åkte iväg men nu har det blivit ännu värre. Värre för jag har upplevt något annat väldigt trevligt och värre för jag inser hur "fula" åsikter jag har fått. 

 

I grund och botten vet jag inte hur man är social i detta land och träffar nya människor. Var är den mötesplatsen. Var byter man idéer med nya människor och lär sig något nytt ? Jag känner lite att det är samma utekväll varje kväll. Folk pratar inte med andra människor om dom inte vill bråka eller ha sex. Helst pratar dom inte alls. När dom är fulla nog att våga prata är dom så fulla så att dom inte kan prata. 

 

Igår var det faktiskt en kille som prata med mig. När killar pratar med mig ute är det av följande alternativ:

 

1 Dom vill veta var i Afrika jag är ifrån

2 Dom vill berätta deras Afrika historia 

3 Dom vill att jag ska bli deras första Afrika/icke svenska tjej de har legat med

4 Dom har något rasistisk påhopp.

5 Dom vill prata om rasism och jämställdhet

6 Dom undrar om jag känner den Afrikanen som bor i det huset

 

Igår var det alternativ 1, 2, 5 och 6. Även om han, lika chockad som alla andra blir när dom får reda på att jag inte är från Afrika kände han tvungen att prata om alternativ nummer 2. Tro mig. Jag tycker det är jättebra med alla som hjälper de fattiga oavsett om de bor i Afrika eller någon annan stans på vår Jord men trots det vet jag inte vad jag ska säga när folk vill imponera på mig med det. Jag vet inte om de säger så till mig för att jag ska bli glad för enlig dom är jag en av de fattiga barnen så dom gör mig en tjänst eller vad det egentligen handlar om. Det jag vet är att jag har aldrig sett dessa scenarion utspelat sig för några av mina vänner, någonsin. Jag stöder bröstcancer fonden varje år sen jag var 12 men så fort någon pratar om cancer eller jag ser en kvinna utan hår så säger jag aldrig det så det måste vara något annat. Som efter nästan 22 år jag inte har fattat. Det kanske tar mig 22 år till för att någonsin förstå dessa fem steg.

 

Så steg fem. Där killarna försöker samla de stora bonuspoängen och killen ikväll var inget undantag. Han började redan på 2an då han skröt om sitt fadderbarn och det var väldigt viktigt för honom att det skulle vara mörkhyad. Sen ville han diskutera i vilken by jag har blivit mest illa behandlad i. Jag blev tyst och visste inte vad jag skulle svara. Jag var inte bered på den frågan. Han blev uppriktigt irriterad på mig för att jag inte hade något bra svar. För honom var det självklart: Klippan, eftersom jag är där ifrån och Klippan hade så dåligt rykte. Han ville nog att jag skulle hålla med honom. Men hur ska jag kunna svara på den frågan ? Jag vet inte hur det är att se svensk ut, bo i Sverige, se ut som alla andra eller snarare så som folk förväntar en svensk ska se ut och vara lagom. Jag vet inte hur det är så hur ska jag kunna besvara frågan hur det är att inte se svensk ut, bo i Sverige och inte vara lagom någonstans?  Jag sa att det är ungefär lika illa överallt. Han tittade förvånat på mig och sa "Vadå får du verkligen höra rasistiska påhopp ? Det händer aldrig mig" Nu var det jag som blev väldigt förvånad och jag tittade väldigt misstroget på honom och sa "Men kolla hur du ser ut och kolla hur jag ser ut och var vi bor" Han nicka tyst och instämmande och det tog död på den konversationen.

 

 

Jag vet inte när, var eller hur jag ska träffa nya människor utan att det blir såhär fast en sak har förändrats och det är jag. Innan blev jag ledsen och i min frustration kränkt över varför killar gör såhär mot mig. Jag blev ledsen för de inte ville se något annat den dessa sex exempel och jag gjorde allt med min personlighet för att kompensera mot det. Nu lägger jag ingen energi på att visa vem jag är för någon som ändå inte vill se mer än dom sex grejerna.

 

 

Något jag aldrig kommer att förstå är hur detta alltid blir ett standard samtalsämne med mig. Det handlar inte om mig egentligen. Jag kan inte hjälpa att jag är född i Indien, jag kan inte hjälpa vilken hudfärg jag har och jag kan inte hjälpa att jag har växt upp i Sverige. Fast det tror jag inte de tänker på när de drar upp dessa saker om mig.

 

 

Det är som att fråga Harry Potter varför hans liv var så tufft. Det är inte hans fel det var J.K Rowling som skrev hans historia. Haha kanske usel jämförelse men ändå :P

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela