Parina.. helt enkelt

Reality Down under

Publicerad 2013-01-15 11:10:09 i Jag ... helt enkelt

Egentligen vet jag inte varför jag valde den rubriken för jag är ärlig när någon frågar om hur saker och ting är. Men jag har funderat lite på en intressant sak som jag har märkt. Det finns en del människor i min närhet som inte mår bra. Igår och idag mår jag inte bra pga av feber men nu menar jag djupare att de i min omgivning mår inte alls bra. Ju sämre de mår ju mer lägger de upp bilder på Instagram och Facebook hur bra det mår och hur awesome livet är här down under.

Jag tror att det är deras flykt ifrån verkligen. Gå in på sociala medier skriva hur himla bra allt är och bli bekräftad av folk som inte bryr sig ett skit om dig, dels för att ni inte är vänner i verkligheten bara virtuellt men också för att de är så upptagna med sig själva och att visa hur bra de har det. Det är inte bara svenskarna här omkring mig som gör det utan det är jättemånga hemma som gör det. Därför undviker jag de flesta sociala medierna. Jag finns bara här (som är min värld på mina villkor) och på Instagram.

Jag försöker komma på vad min flykt ifrån min dåliga dag är och jag kom fram till listor och planering. Listorna är på vad jag behöver få undan under dagen eller veckan och planeringen kan vara allt ifrån en dag till 5 år. Det är framför allt fyra saker som brukar toppa min lista:

1 Skolarbete
2 Min drömresa
3 Hur jag ska betala lånet jag har tagit för denna utbildningen
4 Hur jag ska kunna sticka ifrån Sverige så fort jag kommer tillbaka

För mig hjälper det. Det får mig att känna produktiv. Även om det är stora saker som jag inte kan kontrollera så kommer allt lösa sig jag vet det. Men en dag som denna när jag är lite nere gillar jag att bara reflektera och skriva lite.

Ett erkännande ifrån min sida är att ibland blir jag avundsjuk på dem. Det är bara en tanke som svischar förbi, det går så snabbt att jag knappt hinner skämmas för att jag tänkte tanken. För jag vet att om jag skulle lägga upp en bild på instagram på vår pool bara för att visa hur lyxigt jag bor, har jag fortfarande feber. Så jag vet att det inte hjälper jag vet att det inte är framgången till lycka men ibland kommer tanken. Men det är okej, jag vet bättre. Efter jag har sovit av det yttligare en dag så kommer feber vara borta så jag kan bocka av saker på min lista.

Jag vill be om ursäkt för er 3 (ja för en till har börjat läsa min blogg) som läser detta inlägg för jag känner att jag inte får ut det jag vill säga i skrift. Jag är en pratare inte författare men jag försöker. Jag gillar att skriva men jag blir lite frustrerad för jag ser att jag inte är så bra som jag önska att jag var. Fast det är också okej.

Vilket är en väldigt intressant sak som har hänt i mig sen jag kom hit. Två viktiga saker som jag redan visste men har börjat tro på är:

1 Det är okej att inte vara bäst på allt eller bra på något första gången jag provar på det

2 Det löser sig alltid !

Två viktiga saker som har gett mig inner lugn. Vilket är otroligt härligt. Så jag kommer fortfarande blogga osammanhängande och all over the place och om du (ja jag pratar med er 3 läsare) vill kan ni fortsätta läsa eller sluta följa mig. Haha det där lätt bitchigare än menat men i grund och botten så är det.

Ha en bra dag och välkommen till min blogg nummer 3 :P

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela