Parina.. helt enkelt

We'll be the same tomorrow 'Cause we all been painted by numbers.

Publicerad 2013-01-18 01:49:44 i

Det händer mycket men samtidigt det händer lite. Det är mycket i skolan men jag har samtidigt väldigt mycket fritid. Det är väldigt varmt här nu. Idag är det 38. I morgon ska det bli 23. När detta hände i förra veckan fick jag feber så idag stannar jag hemma. 38 är mycket ! Det låter fansy men jag är inte van. Jag är nöjd vid 28. Det kommer inte bli det förrens i morgon. Nog av vädret !
 
Snart har januari gått. Tiden går så fort. Jag minns fortfarande när jag stod där på utspringet på studenten. Jag var glad. I mina tankar visste jag att "nu är jag fri" och "nu är det min tur att bestämma, nu börjar mitt liv" Hur ville jag att det ska börja ? Jag ville bort ifrån Klippan för det kändes verkligen som byn Gud glömde. Jag är glad att jag kom bort, jag är glad att jag inte fastnade och jag är glad hur jag förbrukade min tid när jag väl bodde där. Visst det var under en kritisk period jag växte upp där, med det menar jag tonåring och alla hormoner det innehåller. Men allt som allt lämnade jag Klippan med stolthet. 
 
Så vad som har hänt är att jag har flyttat, pluggat två år på högskola sen tog det stora beslutet att flytta ifrån mitt nuvarande boened. En flytt är faktiskt väldigt stort och jag valde att flytta så långt bort jag kunde BOKSTAVLIGT talat. Jag har fått frågan flera gånger varför jag valde att flytta till Australien och jag har haft många prakiskta svar:
 
* För att förbättra min engelska
* För att få ett Diploma (vidareutbildning)
* För att det ser bra ut på mitt CV sen när jag kommer hem
 
Men mycket handlade om att hitta mig själv och uppleva nya kulturer. Nu sitter jag här och har gjort halva tiden och börja notera och analysera saker med mig själv. Vissa har jag saker med mig själv har jag alltid vetat att det har varit där men jag har känt hur mycket starke dom har blivit nu när jag har fått distans till min gamla vardag. Andra saker har poppat upp och överraskat mig både positivt och negativt. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv.
 
Så vad är mina förhoppningar på 2013 ?
 
* Forsätta få bra betyg
* Hitta ett jobb
* Genomföra min drömresa med M.
 
Så detta är mina huvudfokus för första halvåret av 2013
Mina mål och förhoppningar för andra halvåret är
 
* Träffa alla nära och kära
* Hitta ett jobb under vintern
* Försöka komma utomlands igen
 
Dessa tre är väldigt stora. Jag kanske inte kan uppnå alla sex under 2013 men något av dom ska jag absolut uppnå. 
 
Jag tänker på målen varje dag det gör jag men om jag ska vara ärlig så gör jag inte alltid aktiva val för att förverkliga dem. Varför inte ? Jag vet vad som krävs, jag är målmedveten och beslutsam. Hur kommer det sig då att sviktar lite just nu ? Vad jag tror det beror på är att jag börjar bli trött. Jag har pluggat konstant sen jag var 7 år så jag tycker att det är okej att jag blir lite skoltrött men jag har beslutat mig att efter denna utbildningen så blir det lite paus med pluggandet.
 
Det roligaste av allt är när jag var 16 år sa jag att jag skulle plugga intensivt i 3-4 efter gymnasiet för att blir det jag vill bli och sen jobba mig uppåt. Jag ansåg att det var jobbigare att jobba, tjäna pengar köpa på sig saker och sen gå tillbaka till skolan och sälja av sig allt. Jag tycker bara att det är intessant att en 16 årig Parina sa så och nu sitter jag här Parina 21 och har gjort exakt vad en 16 brud har sagt till mig. Men jag är nöjd. Jag är nöjd, glad och stolt att jag har lyckat ta mig igenom det och jag hoppas att Parina 21 kommer göra minnst lika bra beslut som Parina 25 kan se tillbaka till och tacka för.
 
Ha det gött alla 3 + Malin som har hittat tillbaka, kul med kommentaren, hoppas allt är bra i Växsjö (;
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2013-01-18 17:01:41

Jaadå, allt är bra här. Lite kallt bara, men herregud jag ska inte klaga! Jag tycker det är så roligt o höra om ditt liv på andra sidan jordklotet.

Postat av: Matilda

Publicerad 2013-01-24 18:50:03

Jag ser verkligen fram emot den där drömresan! Jag har även fått besked från Angelica att det är helt okej för mig att bo i NY sen för hon älskade det och ville ha någon att hälsa på där i framtiden :P

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela