Parina.. helt enkelt

Mitt pyssel

Publicerad 2012-03-25 18:24:14 i Inspiration

I helgen har jag av någon skum anledning börjat bli inspirerad till en ny "modell" till mina armband. För er som inte vet så gillar jag och pyssla och gör även pärlarmband sjlv men jag har inte gjort på väldigt många månader och plötsligt igår kom pärllådn fram och jag spånade fram en ny design. Det är inget avancerat men jag är väldigt nöjd med den men jag funderar på att göra den till en fotlänk för de kalla färgerna i pärlorna matchar inte mina varma nagellack :P

Våffeldagen och andra ingredienser till lycka

Publicerad 2012-03-25 18:20:43 i Växthuset

Idag är en dag jag har varit riktig lycklig. Dagar som denna har betytt väldigt mycket för min tidigare överlevnad när jag fortfarande bodde i Klippan. När jag bodde i klippan gick jag aldrig ut och söndagar var pest och pina men när vi var i Vejby på helgerna mådde jag bra, av luften och av lugnet. Idag är inget undantag. Det har varit fint väder och jag har varit ute hela dagen och byggt på växthuset med pappa och trots att det gör ont i mina fingar så känner jag det lugnet som jag brukade känna för när vi var i Vejby.
Det var så fint att vi kunde fira våffeldagen utomhus
Växthuset 2.1
Efter många skruvande och svordommar så är grunden klar

Växthus 2.0

Publicerad 2012-03-24 21:14:01 i Växthuset

Trots att jag inte är helt återställd i magen så har jag jobbat med min far på växthuset. Idag tog vi våra gamla plattor och högtryckstvättade dem för att lägga som det nya "golvet".
a
Våra blivande gurkor (:

downtime

Publicerad 2012-03-23 11:51:18 i Jag ... helt enkelt

Så efter en mycket intressant och givande turmässa ligger jag hemma med feber ): Jag tror det beror på bussresan hem var luftkonditioneringen igång på högsta volym så bussen var iskall ! Nåja denna helgen ska jag bara vara hemma, städa, kolla i alla tidningar jag plockade på mig på mässan: 3 Australien tidningar,vagabond, travel news och skåne nordväst. Jag ska också forsätta med växthuset med pappa. Jag tror vi ska sätta ihop platterna som ska bli golvet.
Ha en trevlig helg alla !

Spänning

Publicerad 2012-03-21 18:13:57 i Inspiration

I morgon har jag fått en TROLIG möjlighet att göra något spännande nämligen åka på turmässan PÅ EN TORSDAG. Och nej det är inget Johan Glans skämt utan det är företagsdag på TUR och jag ska få åka dit. Jag är så spänd på detta. Det är inte lätt om man inte jobbar för ett stort företag eller ska ställa ut själv att få vara med på torsdagarnas turmässa men jag ska åka upp med min LIA-plats. Det jag ser mest fram emot är två saker:
1 Peter Stordalens seminarium
2 Inte bli påprackad med en massa broscher
I år ska de dessutom ändra om lite och mässan ska bli en mötes och nätverksmässa så jag är spänd på hur de ska lansera det. Som sagt jag är spänd på mycket i morogn. Det kommer att bli en toppen dag (:

Reslutat

Publicerad 2012-03-19 21:46:46 i Min Hårresa

Idag tog jag ut mina flätor och hade håret nersläppt. Det var faktiskt helt okej men nu har jag kammat ut det så här lite bilder på reslutatet. Jag ursäktar för röran men ja, jag ville bara visa håret för jag blev väldigt väldigt nöjd (:

Söndag = Hårdag

Publicerad 2012-03-18 20:38:42 i Jag ... helt enkelt

Idag brukar vara min pyjamasdag men nu ä det även min hår dag. Efter mycket svett, blod och tårar så ska jag inte raka av mig mitt hår utan jag ska vårda det rätt i snygga lockar. Förra söndan gjorde jag en blow out så nu är min utväxt lite lättare att hantera. Det är ganska rakt men snyggare än en rakpermanent.
Så idag har jag tvättat mitt hår, kammat det och flätat det. Och ja det låter väl självklart för många men afrohår är faktiskt väldigt annerlunda på många vis. Det är nästan omöjligt att kamma, det trivs bäst i öken och det bör tvättas MAX 1 gång i veckan knappt det, det är nästan för mycket.

Mach up internationals + Gnucci Banana

Publicerad 2012-03-11 20:50:38 i Music make the people come together

Trots två turer till Halmstad i helgen har jag hunnit med tidernas fetaste spelning på Babel i Malmö. Den förre detta kyrkan bjöd på tung hiphop och det mest speedade afrikanska electro beaten jag har hört i hela mitt liv. Såklart hade jag med min danspartner in crime Lina och vi var fetare än någon där inne !! (:
Det var jättekul att prova något nytt och det var spännande att vara ute på en klubb där folk faktiskt kommer ditt för att dansa istället för att supa sig fulla och ha sex med den som har så lite självrepekt att tacka ja (vilket är majoriteten av ängelholmarna i min ålder) Det var en helt annan atmosfär och det var så otroligt roligt !

Hårkampen 2.0

Publicerad 2012-03-11 20:35:43 i Min Hårresa

På den senaste tiden har jag varit välidgt uppgiven med min hårkamp och för andra gången varit redo med rakapparaten för att raka av allt men då kommer den lilla rösten i mitt huvud fram "vill du verkligen se ut som en kille igen?" Jag har äntligen hittat en kvinna som kan ta hand om mitt hår. Det visade sig att det finns bara två salonger i hela Skåne som jobbar med min hårtyp men jag fick inte tag i dem så jag åkte till Halmstad för att träffa en kvinna ifrån Gambia som vet vad hon pratar om.
Efter besöket provade jag denna typen av flätor som heter coilsför att skydda mitt hår:
Resultatet blev såhär:
'
Jag blev riktigt nöjd med det så jag kommer nog ha mitt hår så till speciella tillfällen
Idag har jag klippt av nästan 20 cm ! har inte varit såhär "korthårig" sen jag var runt 13år
Det är i alla fall perfekt hår för att ha coils så jag sen kan få dem fina lockarna som på bilden i mitten

En Parina utan Spotify är som att ro en båt utan åror

Publicerad 2012-03-07 20:32:52 i Jag ... helt enkelt

Nu är jag inne på dag 10 utan Spotify och idag grät jag. Inget dramatiskt gråt utan mer utmattad uppgiven gråtande. Det började med att jag tog med min skivsamling i bilen för att få lite varierad musik och då inser jag att jag inte bara har gjort mig av min favorit Metallica album utan att jag har blivit med FYRA metallica album !! Hur lyckas jag bli av med FYRA album av ett genom tidernas bästa band som inte finns med på Spotify ??? Gaaah jag var inte glad. Sen sög de skivorna jag spelade och när jag skulle byta flög ettt tiotal ut i bilen och jag började skratta. Varför ? För jag har sen många år tillbaka (oj vad gammal jag lät där) att jag antingen ska skratta eller gråta så jag skrattade, och skrattade och skrattade. Påvägen hem var det inte lika roligt längre och tillsist efter många musikmotgångar så började jag gråta. Sen började jag skratta för att jag lipade. Sen grät jag lite till. Ja jag inser att jag är beronde av Spotify premium !  Men de säger att det tar 21 dagar att bryta en dålig vana. Nu är inte musik en dålig vana men jag anser att det kan vara nyttig att vara borta ifrån sina gamla vanor.
Gamla vanor gamla resutat - Nya vanor nya resultat !

Studier om facebook

Publicerad 2012-03-07 20:15:20 i Jag ... helt enkelt

Häromdagen på nyheterna pratade de om en undersökning som visar att facebook är ett stess/ångestframkallande. De pratade om att facebook användare blir ledsna när de sitter och kollar hur "bra" alla andra har det samtidigt som de känner att de måste veta allt och skriva om allt. Jag funderade lite på detta. Jag skaffade facebook väääldigt långt efter alla andra så jag har stått utanför och tittat in i cirkusen väldigt länge så jag bestämde mig att jag "jag ska inte bli sån". Sen skaffade jag facebook och blev hög på hypen men tröttnade snabbt. För jag är bara intresserad av fyra saker:


1 saker som handlar om mig. Eftersom jag lever mitt egna liv så vet jag vad som händer där (fast om jag har gjort något riktigt klantigt gllar jag att bjuda på ett för att glädja andra).
2 mina vänner. Men  jag håller kontakt med mina vänner på andra håll än facebook, lite old school saker som att faktiskt sitta ner och prata med dem (!)
3 Musik. Det ena är att spana in band/artister om de har nya låtar eller om de ska spela i närheten av mig.
4 Resfeber! Jag har som sagt kommit i kontakt med en gammal GAMMAL klasskompis från grundskolan som bor i Australien och studerar en annan linje via IBS och jag är jätteintresserad av hans liv. Jag pratar så mycket att jag är rädd att han kommer att tröttna på mig men jag är så taggad på att åka och det är så roligt att höra om någon som verkligen tog steget och lyckades när jag känner personen.

För när jag ser folks statusuppdateringar tänker jag ofta CAREFACE. Det är såå mycket ointressanta saker som folk lägger upp ! Så jag ställer mig frågan: Är jag intresserad av det här ? Svaret är 99% av gångerna NEJ ! I´m saving my energy for better things.

Därför gillar jag min blogg. Jag får skriva vad jag vill och när jag vill. Jag gör det här för min egna skull. Ingen vinkling bara ärlighet att "såhär är jag" Och till en jättefet bonus är min käraste f.d. mentor som troget kommenterar och gör mig riktigt glad ! Du anar inte vilken egoboast det är Gunilla ! (:

FML !

Publicerad 2012-03-05 21:32:23 i Jag ... helt enkelt

Varing ! Detta är ett gnällinlägg.
Ja jag vet att jag sa att jag skulle lägga mig men jag måste få detta ur mig. Jag började nästan att gråta igår så frustrerad jag var ! Jag satt på facebook och likade artister som jag skulle vilja se live. Jag kollade deras turner och tydligen har det varit världens fetaste festival på the gold coast och när jag flyttar dit vad tror ni händer då ? Jo då åker alla stora band på Europa turné. Jag bara F.M.L !!!
Och nu när jag har fått det ur mig så mår jag så bra att mitt största problem är att mina stora favoritband inte spelar i Sydney när jag är där men festivaler är återkommande så den kommer att komma 2013 och då är jag 21 så då har jag tillgång till att komma in överallt. VÄRLDEN ÄR MIN DÅ ! Eller något
Nu ska jag kolla på Vad kvinnor vill ha och tillmötesgå vad denna kvinnan vill ha just nu vilket är en STOR skål med glass och choklad vid sidan om (:
Jag hoppas att alla kvinnor som läser min blogg just nu lyfter på rumpan och tar vad hon vill ha JUST NU.
Ha det gött
I´m out

blanke

Publicerad 2012-03-05 21:21:50 i Jag ... helt enkelt

Jag öppnade bloggen idag för att skriva men nu har jag inga ord att säga. En "vanlig" dag skulle jag nog vara arg på mig själv att jag inte kunde prestera när det väl gällde men idag är inte en sån dag. Idag är en sån dag då energin är i botten av ... av ... marianergraven. Men jag har bestämt mig för att det är okej att ha sånna dagar. Jag har åtmistonne varit lite produktiv under dagen så jag får trösta mig med det (:
Något nytt i mitt liv då ?
Ja jag har börjat få ett konsersug. Jag skulle egentligen på Avicii men det blev inställt. Jag har inte heller blivit antagen till Peace and Love vilket förvånar mig väldigt mycket men det är nog för det bästa eftersom jag har räknat ut att efter min examen har jag 11 veckor tills jag börjar skolan igen (fan det tar aldrig slut liksom!?!?!!) En vecka går åt Cypern och en vecka går åt att jobba på Swedish Open. Jag måste tjäna pengar också !!! Då återstår logiskt nog 9 veckor och jag vill åtmistonne försöka att jobba 7 eller 8 veckor.
Eftersom jag är medveten om detta så ligger jag inte på latsidan utan jag söker en del jobb så jag hoppas det leder någonstans.
Jag känner mig rätt uttömd nu så jag ska gå till sängs.
Ha det bra alla

En ny hobby

Publicerad 2012-03-02 17:44:29 i Jag ... helt enkelt

Jag har skaffat mig en ny hobby på datorn.
Eftersom mitt Spotify premium har gått ut så har jag börjat titta på roliga videos från youtube.
YES, I Am A Boy - En kille med karaktär
SKANDALÖST !! - Detta är hellt galet
Queen of youtube - I LOVE HER !!!!
Mitt mål är att jag ska klara mig en vecka utan Spotify för att testa mig själv.
En annan sak som har utvecklas av detta denna veckan är att jag har börjat go old school och lyssna på CD- skivor. Trevligt men lite enformigt. Dessutom har jag blivit av med mina favorit skivor (två Metallica skivor) så jag blir också lite deppig för jag kan inte hitta dem alls.
Nu håller jag helg efter en bra vecka.
Det blir ensam fredagsmys med våfflor (:
Ha en trevlig helg alla

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela