Parina.. helt enkelt

Den gamla Parina I en ny upptappning.

Publicerad 2012-09-26 09:15:42 i

 

Den helgen har varit otrolig på manga vis. Det började med att jag och Martina skulle åka till Bondi Beach och bara bada och kanske gå ut. Vi skulle ta det som det kom, så var planen. Vi började med frukost på hennes balkong. Jag fick kaviar på mackan, ni som känner mig vet hur mycket jag alltid har tyckt om kaviar och denna helgen var första gången sen jag flyttade hit som jag har haft det på mackan. Efter det kan väl inget gå fel ?

 

Vi åkte I alla fall glada och mätta till Bondi och hade en varm och skön dag på stranden. När vi kände oss nöjda skulle vi byta om och låsa in våra handukar och badkläder I ett förvarningsskåp som de erbjuder på strandens passage inser vi att det inte var en så bra idé. Det kostade för mycket och man kunde bara välja 1- 4 timmar. Efter en stunds funderande I solen beslöt vi oss för att checka in grejerna på hostel. Varför inte ? Vi får hela kvällen utan att kånka på grejer, vi kan gå och lägga oss när vi vill, vi får dusch, toa och en dag extra på stranden.

 

Sagt och gjort gjorde vi så. Det blev en lång promenad längs med stranden och vi hamnde till sist I en brasilansk grillfest där de hade med sig sina instrument så det blev sång och dans längs stranden. Hur mysigt som helst (:

 

Efter promenaden gick vi tillbaka till vårt rum på hostel som vi delade med 3 brittiska tjejer som hade vaknat till liv. De var också nya I Bondi och ville utforska nattlivet så sagt och gjort vi gick ut med dem.

 

Grejen med Bondi är att det är faktiskt ett lugnt ställe där de flesta pubar stänger runt 11. Eftersom vi inte visste detta gick vi ut runt 10, satt på bondi hotel en timme för att sen “gå vidade” på de andra ställena, som då hade stängt. Efter att ha vandrat runder gick vi tillbaka till hostlet för att fråga vad de hade att rekomendera. De rekomenderade att åka tillbaka till city vilket var lite tråkigt för oss för vi bor där.

 

Vi bestämde oss för att prova att gå ner till hotelet igen för att se om det var öppet. Dom stängde 12 så det var faktiskt en timme senare än de andra ställena. Vi kom ditt 12.05 så vi kom inte in. I det ögonblicket kände jag mig gansk uppgiven. Men bara sådär kom det fram en Aussie och frågade om vi ville festa vidare för han visste ett ställe som hade öppet längre.

 

Sagt och gjort helt plötsligt gick vi ifrån tron att vi skulle hem och lägga oss vid 12 till att komma in på ytterligare två klubar och komma hem vid 4.

 

Nu hoppade jag lite till mållinjen för jag glömde nämna två detaljer. Det stället han tog oss till hade asskön music. Jag gillade det skaprt. Sen gick vi vidare till det ända stället som har öppet till 5 men slutar släppa in efter 3-4. Där satt vi och chillade I soffan och pratade med folk och avslutade kvällen med Hawaii pizza. Lyckad helg helt enkelt !

 

För första gången på väldigt länge hade jag flyt. För första gången på väldigt länge så hade jag inga bekymmer jag var bara jag och jag hade jättekul. Denna helgen var verkligen behövd !

 

Det är min tur, det är min tur nu!

Första eventet

Publicerad 2012-09-08 04:21:00 i Jag ... helt enkelt

Dessa bilderna är ifrån det första eventet jag har hjälpt till på. Vi var där på förmiddagen och packade goodiebags till alla gästerna och så till så att de blev placerade rätt (vilket kan vara lite meckit när det rör sig om flera hundratalls gäster. Det blev i alla fall jättefint och evenmaget var en välgörenhetsbal för barnhjärtfonden
 
 
 
 
 
 Första bilden

Publicerad 2012-09-08 04:17:00 i Jag ... helt enkelt

Denn bilden är tagen vädligt nära Stationen i en jättefin park. Det är första veckan och vi gick lite vilse (my bad) och hamnde tillslut efter 40 minuters omväg hemma i lilla Glebe

Lite fler insikter, lite mindre bitterhet och mer stolthet

Publicerad 2012-09-08 04:15:00 i Jag ... helt enkelt

Med den meningen summerar jag hur jag känner just nu , fem veckor efter jag har anlänt I detta land. Jag har alltid tyckt att all form av emigrering är underskattat men åtminstone förstår jag språket I detta land. Det har inte varit lätt men jag ångrar inget. Jag har lärt mig mycket av mig själv, börjat se sidor av mig själv som andra redan har sett men jag har inte förstått det själv än.
 
Det här med att vara självständig är verkligen min grej. Jag har alltid gått min egna väg men att vara I princip 100% utelämnad på andra sidan jordklottet har verkligen satt mig på prov. Nu har jag fått den turen att bo med tre helt underbara tjejer men det är ju ändå nytt för dem med. Lite läskigt men mycket spännande. Som en bra film (:
 
Det händer faktiskt en del intressanta saker som jag borde blogga om så nu tänker jag droppa lite bild bomber på det jag/vi har gjort som kompensation för att jag har varit dålig på att uppdatera. Ha det bra alla där hemma (:
 
 

En ny snabbis

Publicerad 2012-09-06 12:56:22 i Jag ... helt enkelt

Det var ett tag sen sist.
(förvarnar att jag skriver I engelsk stavningskontroll och den gillar inte alla mina svenska ord)
Ja jag vet. Jag är inne på vecka fem I detta land och är uppe I noll inlägg. Det har hänt mycket. Jag har hunnit känna mycket. Jag har upplevt allt men ändå inte rort mig och gjort något på samma gang. Det här med emigrering av all form är otroligt underskattat. Alla oskrivna regler som man ska kunna för annars är man helt dum I huvudet.

Allt det där är jag mitt uppe I nu. Men jag försöker. Jag går runder I staden på helgerna för att känna den bättre. Jag försöker lära mig att åka kollektivt vilket är ett rent helvete. Jag försöker fråga mig fram när jag har tillräckligt med ork att stå ut med att bli otrevligt bemött och idiotförklarad.

Jag ska försöka att uppdatera mer och lägga upp bilder som jag har tagit men det blir senare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela