Parina.. helt enkelt

Oförutsedd framgång

Publicerad 2013-08-27 16:12:00 i Min Hårresa

Det är en vecka sen nu jag flätade mitt hår. Jag har varit väldigt nöjd. Håret har varit så mjukt, lätt att återfukfta och jag har provat många lätta frisyrer. Min första tanke var att jag skulle ha det såhär en månad för att se reslutat. Min andra tanke var att jag ska ha det tills det är axellångt för det är den perfekta längden för att ha flätorna utsläpt. 
 
 
Något jag inte hade räknat med var att jag skulle se resultat så fort vilket är helt underbart ! Mitt hårlinje (jag vet inte om det är ett riktigt ord eller jag hittade på det) har blivit tjockare, håret i helhet har blivit tjockare och glansigare. 
 
 
Mitt ända problem är att jag måste fläta om håret snart. Hårbotten har redan börjat komma fram och täpper igen den bakre delen av mitt huvud. Det tog mig ganska lång tid att fläta hela håret och nu måste jag fläta ut allt och fläta in det igen. Men det är värt det. Jag tycker det är jättekul att mitt hår börja växa och att jag börjat bli bättre med afro.
 
 
 
 
Den här bilden är tagen när flätorna var nygjorda. Det har redan skett förändring i håret.
 

Tar en paus ifrån looser life en dag

Publicerad 2013-08-19 18:34:19 i Jag ... helt enkelt

Det är så det känns just nu. Som jag har ett loser liv. Det ända jag gör om dagarna är söker jobb och väntar svar på jobb. Jag har sökt så många jobb de senaste veckorna att jag inte ens vet längre vilka jag har sökt. En så länge har bara en svarat. De skrev "Thank for your application but you are not relevant for us". Haha den värmde ju ! Jag har faktiskt haft några underbara dagar med mina kusiner då jag har sluppit att må dåligt över detta men nu har skolorna börjat. Eftersom jag spenderat dag ut och in att söka jobb och blir mer och mer deppig efter bristen av resultat.

 

Jag har deppat nu i två veckor så nu har jag bestämt mig för att göra lite andra saker än att bara söka jobb. Jag har bestämt mig för att ta tag i mitt hår. En annan sak som jag inte har varit nöjd med sen jag har kommit hem. Frisören förstörde håret genom att göra det rakt vilket jag inte har velat. Jag har funderat på att raka av mig allt för jag är så missnöjd men nu har jag bestämt mig för att fixa det.

 

Jag har gjort twists i hela mitt hår vilket ser förjävligt ut eftersom majoriteten av mitt hår är mitt uppe på huvet så hamnar flätorna där. Poängen är i alla fall att jag ska kunna komma ner i min hårbotten vilket jag kan nu. Så jag har hår terapi två gånger om dagen för att få mitt hår att må bra och växa. 

 

 

Här är några av de många anledningar till att jag valde att sluta rakpermanenta mitt hår.

* Det förstör håret

* Det förstår din skalle

* Håret kan sluta växa helt

 

För er som inte vet vem det här är så är det supermodellen Naomi Campbell. Hon är ett levande bevis på att inga pengar i världen kan reparera afrohår som har blivit förstört av rakperanetning. 

Fynd dag

Publicerad 2013-08-05 23:40:39 i Jag ... helt enkelt

Idag har jag fyndat som bara den. Bytade ut två av mina piercingar och fyndade kläder för 100 kr på rea som hade kostat totalt 500kr. Jag är nöjd !
 
 
 

Same old story

Publicerad 2013-08-04 17:07:53 i Jag ... helt enkelt

Igår var jag ute. Detta var tredje gången jag har varit ute sen jag har kommit hem. Redan trött på det. Inte för att jag var ute mycket innan jag åkte iväg men nu har det blivit ännu värre. Värre för jag har upplevt något annat väldigt trevligt och värre för jag inser hur "fula" åsikter jag har fått. 

 

I grund och botten vet jag inte hur man är social i detta land och träffar nya människor. Var är den mötesplatsen. Var byter man idéer med nya människor och lär sig något nytt ? Jag känner lite att det är samma utekväll varje kväll. Folk pratar inte med andra människor om dom inte vill bråka eller ha sex. Helst pratar dom inte alls. När dom är fulla nog att våga prata är dom så fulla så att dom inte kan prata. 

 

Igår var det faktiskt en kille som prata med mig. När killar pratar med mig ute är det av följande alternativ:

 

1 Dom vill veta var i Afrika jag är ifrån

2 Dom vill berätta deras Afrika historia 

3 Dom vill att jag ska bli deras första Afrika/icke svenska tjej de har legat med

4 Dom har något rasistisk påhopp.

5 Dom vill prata om rasism och jämställdhet

6 Dom undrar om jag känner den Afrikanen som bor i det huset

 

Igår var det alternativ 1, 2, 5 och 6. Även om han, lika chockad som alla andra blir när dom får reda på att jag inte är från Afrika kände han tvungen att prata om alternativ nummer 2. Tro mig. Jag tycker det är jättebra med alla som hjälper de fattiga oavsett om de bor i Afrika eller någon annan stans på vår Jord men trots det vet jag inte vad jag ska säga när folk vill imponera på mig med det. Jag vet inte om de säger så till mig för att jag ska bli glad för enlig dom är jag en av de fattiga barnen så dom gör mig en tjänst eller vad det egentligen handlar om. Det jag vet är att jag har aldrig sett dessa scenarion utspelat sig för några av mina vänner, någonsin. Jag stöder bröstcancer fonden varje år sen jag var 12 men så fort någon pratar om cancer eller jag ser en kvinna utan hår så säger jag aldrig det så det måste vara något annat. Som efter nästan 22 år jag inte har fattat. Det kanske tar mig 22 år till för att någonsin förstå dessa fem steg.

 

Så steg fem. Där killarna försöker samla de stora bonuspoängen och killen ikväll var inget undantag. Han började redan på 2an då han skröt om sitt fadderbarn och det var väldigt viktigt för honom att det skulle vara mörkhyad. Sen ville han diskutera i vilken by jag har blivit mest illa behandlad i. Jag blev tyst och visste inte vad jag skulle svara. Jag var inte bered på den frågan. Han blev uppriktigt irriterad på mig för att jag inte hade något bra svar. För honom var det självklart: Klippan, eftersom jag är där ifrån och Klippan hade så dåligt rykte. Han ville nog att jag skulle hålla med honom. Men hur ska jag kunna svara på den frågan ? Jag vet inte hur det är att se svensk ut, bo i Sverige, se ut som alla andra eller snarare så som folk förväntar en svensk ska se ut och vara lagom. Jag vet inte hur det är så hur ska jag kunna besvara frågan hur det är att inte se svensk ut, bo i Sverige och inte vara lagom någonstans?  Jag sa att det är ungefär lika illa överallt. Han tittade förvånat på mig och sa "Vadå får du verkligen höra rasistiska påhopp ? Det händer aldrig mig" Nu var det jag som blev väldigt förvånad och jag tittade väldigt misstroget på honom och sa "Men kolla hur du ser ut och kolla hur jag ser ut och var vi bor" Han nicka tyst och instämmande och det tog död på den konversationen.

 

 

Jag vet inte när, var eller hur jag ska träffa nya människor utan att det blir såhär fast en sak har förändrats och det är jag. Innan blev jag ledsen och i min frustration kränkt över varför killar gör såhär mot mig. Jag blev ledsen för de inte ville se något annat den dessa sex exempel och jag gjorde allt med min personlighet för att kompensera mot det. Nu lägger jag ingen energi på att visa vem jag är för någon som ändå inte vill se mer än dom sex grejerna.

 

 

Något jag aldrig kommer att förstå är hur detta alltid blir ett standard samtalsämne med mig. Det handlar inte om mig egentligen. Jag kan inte hjälpa att jag är född i Indien, jag kan inte hjälpa vilken hudfärg jag har och jag kan inte hjälpa att jag har växt upp i Sverige. Fast det tror jag inte de tänker på när de drar upp dessa saker om mig.

 

 

Det är som att fråga Harry Potter varför hans liv var så tufft. Det är inte hans fel det var J.K Rowling som skrev hans historia. Haha kanske usel jämförelse men ändå :P

 

 

 

One year check

Publicerad 2013-08-04 02:06:01 i Jag ... helt enkelt

Idag är det ett år sen jag satt förväntansfull och trött på flygplanet på väg till Australien. Så mycket förväntningar och så mycket tankar jag hade kring detta. Vem skulle inte ha det ? Jag skulle lämna trygga Sverige och allt jag visste för att åka till andra sidan jorden på ett helt oförutsägbart äventyr.

 

Året har gått så otroligt snabbt. Jag kan inte fatta det. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag tänkte då för så mycket har hänt i mellan men ändå känns det bara som det var förra veckan. Jag hade verkligen ingen aning om vad som skulle vänta mig och tur var det, för om jag hade vetat hade jag nog inte vågat åka. Fast om jag visste hur roligt jag skulle få och så fina människor jag skulle träffa skulle jag kanske aldrig kommit hem. Även om jag gillar att veta tillräckligt mycket om framtiden så jag kan känna att det är jag som har kontroll är jag glad att jag inte visste vad detta år skulle innehålla. 

 

 

Det har varit ett helvete och himmelriket på samma gång. Jag är nöjd. Jag är mer än nöjd. Det är bara en sån otrolig grej att göra. Jag har inte ångrat det en sekund. Även om det har varit hur roligt som helst så börjar jag blicka mot framtiden och jag kan inte vänta och se var jag hamnar. Vad kommer jag ha gjort till 2013. Hur kommer jag må ? Vad kommer jag vilja göra ? Var kommer jag göra och vem kommer jag få dela blivande äventyr med?

 

 

Jag välkomna framtiden med öppna armar. Jag vill tacka alla som jag har mött på vägen och dela dessa fantastiska minnen jag bär med mig, innan min Australien resa, under min Australien resa och livet nu/framöver. Även om ni inte läser min blogg så är ni i mina tankar varje dag.

 

 

Och på den fjärde dagen skapade hon ordning i kaoset.

Publicerad 2013-08-01 20:21:48 i

Denna dag har jag spenderat med att ordna upp det sista i mitt kaos. Tyvärr lyckades jag inte hitta det som jag verkligen behöver hitta: mitt USB. Jag vet att det är i mitt rum någonstans men det var inte där jag trodde det var så jag får helt enkelt leta vidare. 

 

Under min städning lyssnade jag klart på min senaste CD-bok Inferno av Dan Brown. Han är officiellt min favorit författare. Även om J. K Rowling har stått högt upp på min lista i många år får jag säga att jag har en ny favorit. En tråkig sak med detta är att jag inte känner så många som har läst Dan Browns böcker. Trots att två av hans böcker har filmatiserats: Da Vinci Koden och Änglar & Demoner innehåller böckerna så mycket fakta och detaljer som går till spillo i Hollywoodland.

 

Jag har lärt mig mer historia genom att läsa/lyssna på hans böcker än vad jag har lärt mig historia i skolan. Jag önska bara att jag hade någon som jag kunde dela alla intressant fakta jag har lärt mig från boken.

 

Jag antar jag får lägga den energin på att leta upp mitt USB och ta itu med mitt liv (:

Med dom orden sagda : Ha det gött alla (:

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela