Parina.. helt enkelt

Snurrar min jord igen, radion spelar vår sång

Publicerad 2013-02-28 04:07:51 i Jag ... helt enkelt

Tordag idag. Det är mycket som snurrar i min skalle. De senaste 8 dagarna har varit väldigt intressanta och händelserika. Skolan flyter på som det ska vilket är skönt. Matilda har kommit hit vilket är jättestort. Jag rör mig i nya miljöer och jag resonerar att om man gör nya saker får man nya resultat. Det är för tidigt att säga om mina nya äventyr har gett reslutat men nästa vecka kanske jag återkommer med goda nyheter (:
 
Annars så ska jag låta det snurra ett tag till och låta "ödet" reda ut sig själv och jag ska lägga fokus på Mardigraws festivalen som jag ska voluntära på denna helgen. Det ska bli jättespännande. Jag ser verligen fram emot det. Vi ska på info möte idag så vi får se vad jag kommer att få göra (:
 
Spännande tider vet ni !
 
Återkommer senare med mer
 
 
 

Puppy Love

Publicerad 2013-02-19 07:41:59 i

 
En söttnos som vi hittade i parken utanför vår lägenhet
 

Summer

Publicerad 2013-02-17 10:11:00 i Sydney life

Glass i Darling Harbour
 
 
 

En vecka med dieten...

Publicerad 2013-02-16 04:15:20 i Jag ... helt enkelt

... och jag har fuskat varje dag :P Jag följer min matsedel rätt bra men jag "råkar" lägga till saker som jag inte ska lägga till som att en dag drack jag mjölk en annan åt jag potatis ena dagen var det alla hjärtans dag och jag fick en så fin choklad överraskning och dagen efter fortsatte chokladfesten. Jag är inte så jätte orolig dock. Jag gör ju detta för att komma i form och inte gå ner i vikt så lite tillägg borde inte skada. På måndag går jag in i fas två och då börjar de första träningspassen vilket jag ser väldigt mycket fram emot. (:

Hoppa med tåget när det åker dit du vill

Publicerad 2013-02-15 10:41:40 i Jag ... helt enkelt

Nu känns det äntligen att bitarna börjar falla på plats. Skolan har äntligen efter en hård termin börjat lätta, Matilda min kära Matilda kommer och USA resan kommer smygandes, krypande i en väldig fart.

Jag kan ju välja att stanna upp och njuta av allt men jag har aldrig varit bra på att stanna upp. Något som jag gör är att njuta. Jag försöker verkligen att ta vara på tiden men samtidigt vill/kan jag inte bara stanna upp helt.

Nu är mitt CV kvar och nu planerar jag att söka jobb 10 veckor tidigare än min original plan. Och vet ni vad ? Det känns riktigt bra ! (:
Det får mig att kunna njuta ännu mer min tillvaro.

Jag är enorm taggad på resan jag och Matilda ska göra. Ju mer jag kan hinna tjäna (om jag får ett jobb) ju mer roligheter kan vi göra under resans gång.

Så nästa mål är att få ett jobb i slutet av Mars. För Februari är ju slut i princip. Ni får hålla tummarna för mig i mitt jobbsökande.

Ha det gött alla. Hoppas ni hade en trevlig alla hjärtans dag
/ Kram Parina

My first Valentine

Publicerad 2013-02-14 12:27:37 i Sydney life

 
Jag har aldrig firat alla hjärtans i mitt liv och idag överraskade min roomate mig med chockladefterrätt, jorgubbar och smycken. Jag blev överlycklig det var så fint. Inte nog med den fina överraskingen så hae hon gömt mitt paket från Sverige och överraskade mig med den. Det var en riktigt bra överraskning (:
 
 
 
 
1 Dunkningen
 
2 Paket hemmitfrån
 
3 Fina choklad efterrätten
 
4 Mys i lägenheten
 
 
 

Vaknat på fel sida ?

Publicerad 2013-02-12 06:09:36 i Jag ... helt enkelt

Det vill jag egentligen inte påstå. Förutom att mina favorit byxor gick i sönder i morse och att bussen inte kom så är det fakiskt bara jag som har varit emot världen inte tvärt om. Dessutom när jag kom hem så lagade jag byxorna och bussen kan jag inte göra något åt ändå.
 
Det ändå jag anser att jag kan göra för att göra denna dag bättre nu är att se mig själv i speglen (inte bokstavligt talat men ni fattar vad jag menar) göra en utverdering stå för de fel jag har gjort och förbättra felen. Jag är ju också människa men i slutänden kan ingen vara hårdare mot mig än vad jag är mot mig själv.
 
 

Det är min tur MIN TUR NU !!

Publicerad 2013-02-11 02:26:54 i Jag ... helt enkelt

Jag skrev för ett tag sen att jag trodde att vinden hade vänt för mig. Nu tror jag inte längre. Jag vet ! Det är en superhärlig känsla att jag har så mycket att se fram emot men framförallt så mycket att njuta av i stunden.
 
 
Eftersom så mycket gott har kommit i mitt liv på senaste tiden bestämde jag verkligen att unna mig något. Det jag valde är faktiskt något väldigt udda. Något som jag aldrig skulle anse mig själv som att "unna mig" det. Så vad har jag gjort ? Jag har blivit medlem i "The Pink Method" Ja VÄLDIGT udda val från min sida.
 
 
The Pink Method är ett program på hur du ska äta rätt och träna rätt. Där är väldigt mycket mer i det, typ hur ska du handla, recept, matlogg, mäta väga och bilder.
 
 
Varför ? Eftersom jag är snart fulländat min sexårs plan när det gäller utbildning så kände jag att det är på tiden att jag börjar ta hand om mig själv. Det är inte så att jag vräker i mig onyttigheter hela tiden men jag behöver bättre struktur i mina matvanor. Eftesom jag har så dålig fantasi och är inte jättemotiverad i köket mer än att jag ska bli mätt har jag erkänt mig själv att jag behöver hjälp. Så jag blev medlem. Det var lite pirrigt i början för mig att binda upp mig för en 90 dagar där jag måste tänka på mat i ett annat sätt.
 
 
Jag är spänd som bara den men jag är framför allt reda. Det är väl på tiden att jag ska ta hand om fler kropsdelar än min hjärna. Eftersom jag är snart klar med min 6 års plan är det på tiden att lägga upp en ny. Något som står väldigt högt upp på listan är att sköta min kropp bättre. Inget nyårslötfte ut ett on going project. Planen för mig just nu är att ta det dag för dag med hjälp av det här paketet. Så om en vecka kommer jag uppdata om min nya journey (:

Lite länkar

Publicerad 2013-02-09 05:16:45 i Inspiration

Jag tänkte följa upp mitt hårinlägg med lite länkar på hårforum som jag följer och blir inspirerad av:
 
 • BLOGGAR
 • http://www.curlynikki.com
 • http://www.thegoodhairblog.com
 
 • INSTAGRAM
 • 2curlsinapod
 • alex_elle
 • naturalhairdaily
 

"if your hair is relaxed, white people are relaxed. if your hair is nappy, they're not happy."

Publicerad 2013-02-09 03:40:00 i Min Hårresa

 
Före 
 
 
Två veckor efter jag hade klippt av allt
 
 
 
 
TODAY !!
 
Citatet som jag har i min rubrik är taget för en filmdokumentär som heter "Good Hair Movie". Filmen handlade om vad som är Good Hair och vad historan är bakom det.
 
När jag hörde det citatet skrattade jag men när jag tänkte efter så är det så otroligt tråkigt att det gamla uttrycket hänger kvar. Så historisk sett är jag körd nu. Jag har det fulaste håret man kan ha och den högsta form av anställning jag kan få är ett slavjobb på en farm.
 
Om jag hade behålt håret jag hade på översta bilden (vilket är livsfarligt för din hud och hår) så hade jag eventullt fått ett slavjobb inomhus.
 
Men det var inte den tiden jag föddes eller lever i idag. Det intressanta i mitt fall är att jag är inte vuxit upp i afrokulturen. Det närmsta jag kom under min uppväxt var när fotbollspelaren Henrik Larsson hade dreads under sin ungdom. Sen rakade han av sig allt för det går inte att reda ut den typen av hårtypen.
 
Under min uppväxt har mitt hår aldrig handlat om livskvallite. Min upplevelse över mitt håt hav arit förljande:
 
 • Vänner eller främlingar har alltid velat ta i mitt hår för det är annorlunda
 • Jag kan inte använda vanligt schampoo eller balsam
 • Jag kan inte kamma eller borsta mitt hår
 • Jag fryser alltid om öronen (för mössorna är för små och håret är för stort)
 • Jag bränner mig lätt på axlarna eftersom håret inte skyddar
 
Vad som var jobbigt för mig var att inte kunna kamma mitt hår eller att det fanns produkter eller frisörer som kunde fixa mitt hår. Av de skälen började jag rakpermanenta mitt hår. För första gången i mitt liv kunde jag känna vinden i min skalle, vilket var väldigt läskigt och hade svallande hår. Feminimt hår. Kvinligt hår! 
 
Vad som fick mig att ändra mig var ett Glee avsnittet Born this way som är inspirerat av Lady Gaga. Jag har alltid vetat att jag var annorlunda och jag var okej med det. Det jobbigaste för mig var att inte ha någon som jag kunde relatera till eller bli inspirerad till att vara mig själv. Vad som ansågs/anses att vara vackert under min uppväxt var/är blond långt hår, blåögd och smal. 
 
Nu lever vi under The Obamanation vilket både är på gott och ont. Men musik, kultur,modeller, skådespelorskor, eller andra offentliga karerärer är inte längre Barbienation. Tyvärr kan jag inte säga att det har lätt till fler förebilder eller inspiration personer för i mina ögonen känns det fortfarande "kulturanpassade". 
 
Jag har fått leta och letat har jag gjort. De senaste 6 månader har jag följt The Natural Hairmovement. Tillbörjan med var det Youtube klipp om tjejer som hade rakpermanenat hår och rakade av allt för att låta deras naturliga afro växa ut. Nu följer jag forum på instagram som inspirerar tjejer med afro att gå tillbaka till sitt naturliga eller fortsätta i den naturliga hår.
 
Som jag känner just nu vill jag bli "större" Jag älskar mitt hår och jag hatar mitt hår. Jag kommer alltid hata när jag går upp på morgonen och håret är intrasslat i min hjärna. För varje milimeter som växer ut älskar jag mitt hår mer. Jag älskar mitt unika hår och formen på det när det är utkammat. Om jag blir nekad en anställning för mitt hår så är det nog inte det rätta jobbet för mig så jag är inte bekymrad för då är det nog inte det rätta jobbet för mig ändån.
 
Jag hoppas även att jag kan inspirera andra tjejer som bor i en stad eller ett land där det inte finns produkter och redskap lättiljangligt att ha tålomod och hitta andra sätt att arbete runt det här och göra håret till en älskvärd del av dig istället för ett problem för dig.
 
Ha det gött alla (:

Tarronga Zoo

Publicerad 2013-02-07 05:28:00 i Sydney life

 
Tasmanska Djävulen (fråa mig inte varför bloggen gör bilderna i konstiga färger)
 
 
Igelkott
 
 
Kängru babys (:

Sydney Wildlife - Blue Mountains

Publicerad 2013-02-07 04:17:00 i Sydney life

 
Jag och syrran i Blue Montains
 
 
 
Australien första järnväg. 70 graders lutning. Jag var skiträdd när vi åkte den
 
 
The tree sisters i dimman
 
 
I detta träd bodde världens farligaste spindel
 
 
Vår Indiana Jones guid leker med en orm han hittade i regnskogen. Jag både höll och klappa den
 

Self note

Publicerad 2013-02-05 01:40:42 i Sydney life

Jag ska borja blogga mer i denna kategorien och lagga in lite bilder (:

Har vinden vant ?

Publicerad 2013-02-05 01:39:26 i Jag ... helt enkelt

Borjar med att ursakta mig eftersom jag sitter i skolan och bloggar sa jag saknar lite prickar.

Jag tror att vinden har vant. Jag har fatt ett MVG av en larare som verklign inte tycker om mig. Min BASTA BASTA BASTA van ska flytta hit inom en manad (som jag fick besked om i lordes)

Jag har tidigare sagt att jag har 10 intensiva skolveckor kvar och sen 10 mer lugna veckor framfor mig. Det ar alltsa 4 block kvar. Eftersom vi har varit sa langt fore i denna kursen sa har jag redan borjat pa den nasta. Inte for att jag far, jag har varit lite "busig" dar.

Eftersom jag ar halvvags igenom den ena av de tva kurserna i nasta block kan jag lagga all fokus pa den stora uppgiften vilket ar planera och presentera ett event. Det kanns bra nu. Lite som att vinden haller pa att vanda for mig.

Jag har bara en presentation kvar idag sen ar detta blocket over
Jag har halvvags igenom nasta kurs
Var hyresvard har akt till Kina sa jag slipper hennes efterblivna kommentarer i tva veckor !!! Det ska bli skont och dessutom ar hon jattestokigt sa det ska bli skont att slippa det med.

A real hosewiev

Publicerad 2013-02-03 04:50:12 i Jag ... helt enkelt

Igår agerade jag som en riktigt hemmafru enligt mig själv. Vi hade storstädning i lägenheten, Åtminstone min och Dalilas del av lägenheten. Det blev 5 tvättar plus tre och halvtimmes strykande. Tyvärr har jag lite kvar att stryka idag och ett bord att städa undan.
 
Så denna söndagen i mitt fabulösa liv består av att stryka, städa min dator, och fixa pappersarbete. Spänande eller hur (;? 
 
Jag har kollat lite på min blogg och har insett att jag är dålig på bilder. Jag måste bättra mig när det gäller att lägga upp bilder. Det kanske inte blir idag men det blir något som jag har i åtanke
 
 
 
Bilden är tagen i Helsingborgs hamn, denna bilder är en av mina sista dagar i Sverige innan jag drog hit

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela