Parina.. helt enkelt

Kort summering av vad som har hänt

Publicerad 2013-03-13 10:40:06 i Jag ... helt enkelt

4/3 Måndag
Gick i skolan som vanligt, inget märkvärdigt med denna dag.
 
 
5/3 Tisdag
Ja och D åkte till IKEA. Påskgodiset har kommit in. Jag har inte sett lösgodis sen jag flyttade hit så vi båda gick lite bananas på godis vilket resluterade i att jag spenderade ca 250 på lösgodis. Till mitt försvår så köpte jag bara ett kilo. JA NI LÄSTE RÄTT ! Det kostar så mycket.
 
 
6/3 Onsdag 
Nu är onsdag officiellt utsätt till "Lucky Wensday" 
För att vara LW så hände det inget speciellt. Inte vad jag minns i alla fall för jag var sjuk den dagen. Vi var ute och handlade kläder (byxor och skor) till provjobbet som vi skulle göra dagen efter.
 
 
7/3 Torsdag
Provjobbade på Establishment Hotel. Läskigt var det. Jag skulle servera vin och chanpange till gästerna. Jag var så rädd att jag skulle nysa på dom. Provjobbet gick bra trots jag var nervös och jag har aldrig serverat förr i hela mitt liv. At the end of the day gick vi båda hem med ett jobb vilket känns jättebra och gött
 
 
8/3 Fredag
Fredag blev en liten sovmorgon. Ytterst liten men ändån. Jag mådde fortfarande dåligt sen i onsdes och jag kunde inte sova efter all enegin jag hade fått från prov jobbet. Efter skolan kom Matilda ner till Darling Harbour och invigde iMAX som är världens största 3D biograf. Vi såg den nya trolkaren från Oz filmen (Nej jag vet inte vad den heter) Gissar på The powerful Oz eller något i den stilen. Den var bra i alla fall. Jag har gått förbi iMax varje gång jag går till skolan så det var väl på tiden att kollade på en film där.
 
 
9/3 Lördag
Lördagen var en städa-tvätt-dag till en börja med. Jag ville lämna allt rent innan jag stack inför helgen så att jag kunde komma hem till en ren lägenhet. Efter all städning tog jag mitt pick och pack och begav mig till Western Sydney. Det är inte ofta jag är där för centrala Sydney där jag bor ligger fakiskt i östra Sydney hur konstigt det än låter. Centra Sydney är inte i mitten det är östra delen av staden xD 
 
Jag drog till väst för att jag skulle spendera natten hos Matilda och hennes värdfamilj (hon jobbar som Aupair)
Massa prat, PLL och bakning stod på schemat. En mysig och lugn helg. Precis vad jag behövde.
Jag börjar bli trött på att det händer FÖR mycket hela tiden här.
 
 
10/3 Söndag
Lugn dag med mycket PLL men även ett dopp i familjens pool. Det var verkligen behövt eftersom det var över 30 grader den dagen och ingen vind. Det konstiga med vädret vad gällande den veckan var att det stod att det skulle vara mellan 22-24. Det har varit över 30 nästan varje dag. Jag försöker njuta och tänka på alla som har snö och kallt där hemma nu. 
 
 
11/3 Måndag
Måndag var händelselös och mysig. Jag tycker det är mysigt när det är lungt för det behöver jag nu. Bara andas lite. Vår lärare var inte glad på oss, han tycker det är jättejobbigt att vi är så ambitösa och han förstår inte varför. Han idiotförklarde oss lite till varför vi hade skrivit så mycket i vår senaste rapport. Han är en vädligt annorunda man om man säger så.
 
 
12/3 Tisdag
Blev en kort skoldag. Jag minns inte ens om vi stannade till lunch. Vi hade lite papper vi skulle skriva på och eftersom vår lärare kommer att sätta våra betyg i sista minuten (för det är så han gillar att jobba) så fanns det inget vi kunde göra. Vi kollade dock runder lite på oxford strett där vår skola ligger efter linnen. Det är ett specillt linne jag är ute efter. Problemet är att det finns inte så många linnen som jag tycker om för tjejer utan det finns mer för gaykillar. Men då är oxford steet det perfekta stället att leta på. Tyvärr hittade jag inget där heller, eller jo det gjorde jag men inte inom rimliga priser tyvärr så det får vänta. Som mycket annat jag vill köpa !
 
Avslutade dagen härligt med en film mys kväll. (PÅ EN TISDAG) Last night hette filmen. Den var bra men jag var helt slut så jag sov igenom halva filmen. Jag ska kanske se om den någon gång vem vet.
 
 
13/3 Lucky Wensday
Idag har varit en lugn och skön dag. Vi startade denna dagen som vi avslutade gårdagen alltså med film-time. Det blev den nya svenska filmen "Bitch Kram". So far so good. Vi har inte kunnat se färdigt den eftersom internettet la av. 
 
 
Det blev även en lång skype date med mamma på nästan två timmar. Trevligt var det i alla fall. Vi har inte haft så mycket tid att prata nu när det händer så otroligt mycket så det var skönt att få ha det samtalet. Det är så sjukt egentligen när man tänker efter. Jag sitter där med min middag runt 17:00 tiden på balkongen i värmen och hon sitter där 7:00 med frukost och snö i bakgrunden. Så sitter vi där och pratar som vi satt mitt emot varandra.
 
 
Ibland känns det som om jag är på en helt annan planet. Mitt liv och vardag här är så otroligt olik den jag hade hemma i Sverige. Trots att jag pluggade på högskola innan jag kom hit och nu pluggar jag på Collage är skildnaden så stor. Ibland funderar jag på vad som hade hänt om jag inte hade åkt hit. Majoriteten av gångerna kommer jag fram till att inget skulle ha hänt. Jag skulle bara gå hemma och få så mycket trissdess av att inget händer. Här njuter jag varje gång inget händer. Ibland vill jag bara åka hem för helgen och krypa ner i min säng, i tystnaden, i bra internet med god mat och bara kolla på serier och andas. Fast det tar en helg bara att komma hem så det vet jag är helt orimligt.
 
 
Idag är det 107 dagar tills jag tar examen. Efter det kommer det att dröja ett lång tag innan jag tar upp pluggandet för en hel utbildningen. Jag kan göra det om det är någon kurs jag behöver ta för att få behörighet till ett jobb. Annars finito. Jag har pluggat  non stop från det jag var 7 tills 22 alltså 15 år av mitt liv. Alltså 68% av mitt liv !! De säger att man sover en tredjedel av sitt liv vilket då innebär att allt jag har gjort i mitt liv är att plugga xD
 
 
Jag är förtjänad en paus. Jag ska ge mig själv en paus i augusti. Då smäller det ! Då blir det semester (:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela